គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ ២៨០ ក្រាម, ទឹកបង្គាខាប់ៗ ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំៗស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ ២៨០ ក្រាម, ទឹកបង្គាខាប់ៗ ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំៗស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ម្សៅឆាកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ប្រេងឆាកន្លះស្លាប ព្រាបាយ។
គ្រឿងទឹកខាប់
អំបិល, ស្ករ និងម្សៅឆាមួយមុនៗកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ។
វិធីធ្វើ
១- លាងសាច់គោឱ្យស្អាត និងហាន់ជាបន្ទះៗរួចហើយដាក់ច្របល់ចូលគ្នុងគ្រឿង សម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ដោយផ្អាប់ទុករយៈពេល ១៥ នាទី។
២- លាងត្រកួនឱ្យស្អាត និង កាត់ជាកំណាត់ខ្លីៗ។
៣- ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្ដៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទីមសញ្ច្រាំចូលបំពង់, ចាក់ទឹកបង្គាខាប់ចូល, ដាក់ត្រកួនចូលឆាទាល់តែទល់ល្អ ទើបចាក់សាច់គោចូលឆា ត្រឡប់ចុះឡើង ហើយជាចុងក្រោយ ចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ចូល និង រំងាស់ទាល់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានទុកជាការស្រេច៕
សាច់គោ ២៨០ ក្រាម, ទឹកបង្គាខាប់ៗ ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំៗស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ ២៨០ ក្រាម, ទឹកបង្គាខាប់ៗ ស្លាបព្រាកាហ្វេ,ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំៗស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ខ្លាញ់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។
គ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ម្សៅឆាកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ប្រេងឆាកន្លះស្លាប ព្រាបាយ។
គ្រឿងទឹកខាប់
អំបិល, ស្ករ និងម្សៅឆាមួយមុនៗកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹក ២ ស្លាបព្រាបាយ។
វិធីធ្វើ
១- លាងសាច់គោឱ្យស្អាត និងហាន់ជាបន្ទះៗរួចហើយដាក់ច្របល់ចូលគ្នុងគ្រឿង សម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ដោយផ្អាប់ទុករយៈពេល ១៥ នាទី។
២- លាងត្រកួនឱ្យស្អាត និង កាត់ជាកំណាត់ខ្លីៗ។
៣- ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះ រង់ចាំខ្ទះក្ដៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទីមសញ្ច្រាំចូលបំពង់, ចាក់ទឹកបង្គាខាប់ចូល, ដាក់ត្រកួនចូលឆាទាល់តែទល់ល្អ ទើបចាក់សាច់គោចូលឆា ត្រឡប់ចុះឡើង ហើយជាចុងក្រោយ ចាក់គ្រឿងទឹកខាប់ចូល និង រំងាស់ទាល់តែពុះ ទើបដួសដាក់ចានទុកជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment